hm...co o tym sądzicie? mieliście kiedyś? małe przekroczenie prędkości, dokument od straży gminnej, jakby wpisać jakieś zagraniczne nazwisko (i napisać, że reszty się nie wie) i posłużyć się art.78 ust.4, którzy sami wskazują jako opcję w tym dokumencie - auto użyte bez woli właściciela i wiedzy przez nieznaną osobę....
auto użyte bez woli właściciela i wiedzy przez nieznaną osobę....
czyli zajumane.więc dlaczego nie zgłoszone na policji.
cienka obrona przed mandatem.
pisz,że nie wiesz kto wtedy jechał i dostaniesz pare zeta za niewskazanie sprawcy.bez punktów
Kolega miał taką przygodę motorem.
Winę zrzucił na wujka, który przebywa za granicą - tam mieszka ale jest z polski. Zrobił to tylko dlatego, że miał już 20 pkt :diabelski_usmiech
Sprawa ta miała miejsce 2 lata temu, do dziś nikt nie został ukarany mandatem.
Szkoda SPRZEDAM KIESZEŃ POD RADIO NP. MELODY, BLUES DO 02
oooo5o wystarczylo ze wzialby z mandatu bodajze opcje numer 3 czyli placi okolo 50 zl - 100 zl wiecej i nie musi podawac kto jechal i obywa sie bez punktow. Do mnie wlasnie przyszly 3 takie mandaty z wyprawy do Gdanska wszystkie przy predkosci okolo 72. Nawet nie wiedzialem ze te male takie gowienka to radary strazy gminnej, po nie calym miesiacu sie przekonalem jeden z B UNIECHÓW,druki A CIERZNIE, a 3 gdzies sie zapodzial bo i tak skana juz puscilem :szeroki_usmiech
ja 2 latemu jadąc do Kołobrzegu dostałem po powrocie pamiątkowe zdjęcię z Człuchowa od straży gminnej, przyszło po 2 tygodniach 400zł. Napisałem odwołanie, że niewiem kto kierował autem bo to było przed moim weselem i wiele osób jeździło moim autkiem. Poprosiłem o anulowanie mandatu, w odpowiedzi przyszło 200zł i 0 punktów, więc 200zł zostało w kieszeni
Udesky, corsą jechałem... słoń, "czyli zajumane.więc dlaczego nie zgłoszone na policji.
cienka obrona przed mandatem."...a czemu? nie można zrobić łańcuszka - że pożyczyłem auto komuś znajomemu, ale ten komuś i komuś tam jeszcze? że wielu użytkowników jeździło tego dnia? i wtedy np wychodzi obcokrajowiec - znany tylko z imienia i nazwiska bez mojej woli i wiedzy...czepną się? zobaczymy , wysłałem takie coś mailem do nich.
Jakoś w tm stylu:
Można też samą blachę na zawiasik, byle nie był to zawias od drzwi. Musi lekko się ruszać :P
Patent jest ogólnie dobrze znany. Na postoju tablica leży przy przekroczeniu powiedzmy 50km/h jest praktycznie za zadupkiem :diabelski_usmiech
Szkoda SPRZEDAM KIESZEŃ POD RADIO NP. MELODY, BLUES DO 02
Komentarz